نقش وسایل کمک آموزشی و تاثیر آن ها بر فرایند یادگیری دانش آموزان
وسایل کمک آموزشی یک جز جدایی ناپذیر در هر کلاس است. از مزایای فراوان کمکهای آموزشی می توان کمک به دانش آموزان در بهبود مهارت درک مطلب، به تصویر کشیدن یا تقویت یک مهارت یا مفهوم، تمایز آموزش و تسکین اضطراب با ارائه اطلاعات به روشی جدید و مهیج اشاره کرد. وسایل کمک آموزشی سایر حواس دانش آموزان را نیز درگیر می کند زیرا محدودیتی در استفاده از وسایل کمک هنگام تکمیل درس وجود ندارد. از آنجا که دانش آموزان به تنهایی کمتر درس میخوانند، باید محرکی برای افزایش علاقه آنان به درس خواندن باشد. دستیابی به همه دانش آموزان در کلاس برای معلمان مهم است. بنابراین، استفاده از وسایل کمک آموزشی با کمک معلمان در تمایز آموزش، این هدف را آسانتر می کند.
وسایل کمک آموزشی از اهمیت زیادی برخوردار هستند زیرا یک تجربه بصری و تعاملی را برای دانش آموزان ایجاد می کنند. هرچه دانش آموزان بیشتر با این وسایل مشغول میشوند، موضوع درسی را بهتر درک میکنند. وسایل کمک آموزشی دانش آموزان را در یادگیری یاری می کنند. این کمک ها شامل ابزارهای ویدئویی ، صوتی و عملی برای کمک به دانش آموزان و تقویت تجربه یادگیری است.
با قرار دادن وسایل کمک آموزشی در برنامه درسی، دانش آموزان ار هنگام یادگیری بیشتر درگیر کنید. وسایل کمک آموزشی مانند رایانه ها، نقشه ها و سایر ابزارهایی که به نوعی نیاز به تعامل دانش آموزان دارند، بالاترین سطح اثربخشی را دارند. نحوه انتخاب معلم برای استفاده از وسایل كمك آموزشی در كلاس میتواند تفاوت فاحشی داشته باشد. عامل اصلی در استفاده موثر از وسایل کمک آموزشی این است که یک معلم ماهر پشت ابزارهای مورد استفاده قرار می گیرد.
انواع وسایل کمک آموزشی
وسایل کمک آموزشی دیداری
به وسایلی که از حس بینایی استفاده می کنند وسایل کمک آموزشی دیداری گفته می شود. به عنوان مثال: اشیاء واقعی، مدل ها ، تصاویر ، نمودارها ، نقشه ها ، فلش کارت ها ، صفحه فلانل ، تابلوی اعلانات ، تخته سیاه ، پروژکتور سقفی ، اسلایدها و غیره.
وسایل کمک آموزشی صوتی
به وسایلی که شامل حس شنوایی هستند، وسایل کمک آموزشی صوتی گفته میشود. به عنوان مثال: رادیو، ضبط صوت و غیره
وسایل کمک آموزشی صوتی- بصری
به وسایلی که شامل حس بینایی و همچنین شنوایی هستند ، وسایل کمک آموزشی دیداری و شنیداری گفته می شود. به عنوان مثال: تلویزیون ، پروژکتور فیلم ، فیلم های آموزشی و غیره.
وسایل کمک آموزشی در درک مطلب
از نظر معلمان مهارت درک مطلب در بین دانش آموزان امروزه بسیار کم است. وسایل کمک آموزشی به معلمان کمک میکنند تا این فاصله را کم کنند و مهارت درک مطلب دانش آموزان را از بین ببرند. استفاده از مقالات مجلات و روزنامه ها، چاپ تبلیغات و حتی کتاب های طنز از وسایل کمک آموزشی مفیدی هستند که به دانش آموزان در درک متن کمک می کنند.
در صورت لزوم تقویت مهارت یا مفهوم، کمک های آموزشی یک مکمل بسیار خوب برای معلمان است. آنها نه تنها به دانش آموزان فرصت بیشتری می دهند تا تمرین کنند، بلکه آنها اطلاعات را به روشی دیگری برای درگیر کردن دانش آموز با مطالب ارائه می دهد. البته این روش برای رسیدن به انواع مختلف راه های یادگیری در کلاس مهم است.
وسایل کمک آموزشی در ریاضی
استفاده از وسایل کمکی مانند نمودارها ، نمودارها ، کارت های مرتبط، فیلم ها ، تحریک بصری و فرصت دسترسی به مطالب را از نقطه نظر دیگری برای دانش آموزان فراهم می کند. این روش به هر دانش آموز فرصتی می دهد تا با محتوا به گونه ای ارتباط برقرار کند که به آنها امکان درک راحت تری را بدهد.
وسایل کمک آموزشی IT
وسایل کمک آموزشی به جذاب کردن محیط یادگیری کمک می کند. همانطور که به سمت یک جامعه دیجیتالی تر حرکت میکنیم ، کودکان در سنین پایین در معرض فناوری و دستگاه های دیجیتال قرار می گیرند. اکنون بازی های ویدئویی و CD های آموزشی برای دانش آموزان هیجان انگیز است، بنابراین وقتی به مدرسه میآیند صبر کمی برای آموزش سبک سخنرانی دارند. دانش آموزان به دنبال هیجان دائمی هستند و به راحتی تحمل کسالت را ندارند. وسایل کمک آموزشی در حال ارتقا کیفیت آموزش در مدارس امروزی هستند و در عین حال احساس هیجان مورد نظر دانش آموزان را نیز فراهم میکنند.
وسایل کمک آموزشی در تدریس در حال تبدیل شدن به یک قاعده در کلاس هستند. از آنجا که کلاسهای درس سنتی با تخته سیاه و گچ به گذشته تبدیل می شوند و کلاسهای هوشمند به یک امر عادی تبدیل می شوند، وسایل کمک آموزشی با محبوبیت و پیشرفت در حال رشد است. تخته های سیاه با تخته های سفید و هوشمند جایگزین می شوند. تلویزیون ها با پروژکتورها و صفحه نمایش های LCD جایگزین می شوند. و مربیان تمرکز بیشتری بر روی دانش آموزان دارند که با فناوری رشد می کنند و آن را در برنامه درسی ادغام می کنند. دانش آموزان در حال ساخت پادکست ، فیلم و حتی ایجاد وب هستند که همه آنها جزو وسایل کمک آموزشی صوتی هستند که میتوانند در کلاس گنجانده شوند.
تاثیر وسایل کمک آموزشی در یادگیری
- ایجاد انگیزه : معلمان با استفاده از این وسایل سعی میکنند به دانش آموزان انگیزه دهند و آنها را درگیر کار کنند.
- راحت تر بیان کردن درس : از طریق وسایل کمک آموزشی ، معلم موضوع را با سهولت بیشتری روشن می کند.
- دلسردی از یادگیری: استفاده وسایل کمک آموزشی می تواند درک صحیح دانش آموزان از مطالب درسی را افزایش دهد و آنان را از دلسری نسبت به یادگیری دور کنند.
- واژگان را افزایش دهید: کمک آموزشی به افزایش موثر واژگان دانش آموزان کمک می کند.
- کلاس درس زنده و فعال میکند: وسایل کمک آموزشی کلاس را زنده و فعال می کند. همچنین باعث صرفه جویی در وقت ، انرژی و پول می شود.
- تجربه مستقیم : وسایل کمک آموزشی تجربه مستقیم دانش آموزان را فراهم می کند.
رشد توانایی تفکر : این وسایل برای رشد توانایی تفکر دانش آموزان مفید است. توانایی عملی کودکان را پرورش می دهد، و فضای تخیل آنها را نیز غنی میسازد، فعالیتهای عملی برای پرورش توانایی مشاهده، حافظه، تفکر و تخیل دان